Istoric companie

1990

Compania a fost fondata de dl. Zombori Antal, care este si in prezent Asociatul unic al companiei UNIX Auto

In data de 1 mai 1990 in cadrul unei reuniuni familiale d-nul Zombori Antal a facut primul pas catre UNIX Auto Kft. si in data de 15 decembrie 1990 s-a semnat acordul de parteneriat, compania devenind operationala din data de 1 ianuarie 1991. Aceasta noua companie a fost denumita UNIX-TRADE Kft.

Lansarea primului program TradeLine®

La Salonul Auto din Budapesta din toamna anului 1994 aceasta solutie care inca nu se bazeaza pe internet ci doar pe o conexiune telefonica prin modem a fost prezentata iar in perioada cataloagelor de hartie care se inaltau de la podea pana la tavan a devenit o schimbare revolutionara in acest domeniu. Noua modalitate de comanda piese a usurat munca service-urilor astfel, foarte multe service-uri au optat pentru acest nou tip de colaborare.

1995

1999

Extinderea operatiunilor in Romania

Domnul Zombori Antal de la inceputul anilor 90 a avut ideea extinderii companiei pe piete externe si in iarna anului 1992 a efectuat o vizita in Bucuresti, dupa care in anul 1995 a vizitat o expozitie de piese auto la Cluj-Napoca cautand oportunitati, dar la acel moment inca nu s-au conturat posibilitati reale. Acest lucru s-a schimbat foarte rapid si chiar inainte de implinirea mileniului, in anul 1998, au inceput exporturile catre Romania, s-a deschis compania subsidiara in Romania, unde in primele luni, marfa a fost transportata de la Békéscsaba la Salonta si in imprejurimi, dupa care a fost deschisa si prima filiala UNIX la Cluj-Napoca.

Revista Infomix

Revista Infomix

Incepand din anul 2000 revista noastra tehnica INFOmix a fost publicata lunar, din anul 2010 a aparut si in Romania, iar din anul 2013 a devenit disponibila si in Slovacia. In cele trei tari avem un tiraj de 30.000 de exemplare. Revista prezinta promotii, noutati despre produse, furnizori respectiv ofera sfaturi tehnice si practice pentru mecanici. In fiecare an sunt publicate calendarele unice UNIX, diferite cataloage si alte publicatii promotionale.

2000

2005

Invitatie in grupul ATR, Infiintarea Academiei UNIX Auto

Invitatie in grupul ATR, Infiintarea Academiei UNIX Auto

In anul 2005 grupul ATR (Auto Teile Ring) - grup al carei filosofie este ca doar o singura companie (cea mai buna) din fiecare tara poate deveni membru, asigurand prin acest lucru cel mai inalt nivel de servicii - a ales ca membru compania UNIX Auto din Ungaria. Aderarea la acest grup ne-a ajutat foarte mult in extinderea ofertei, oferind companiei dreptul de a comercializa marci care au oferit o multime de oportunitati in urmatorii ani.

Inca din acest an, pentru a instrui in mod adecvat colegii departamentului vanzari care se afla in prima linie in relatia cu clientii, am decis sa infiintam sistemul nostru intern de instruire. In ciuda dificultatilor initiale, printr-o strategie educationala serioasa si prin dezvoltarea unor cursuri de instruire selective ACADEMIA UNIX a devenit o valoare reala.

Predarea Centrului Logistic UNIX, lansare Retea Service

Despre companie

CENTRUL LOGISTIC

In prezent (anul 2019) avem stocate in Centrul Logistic cu o suprafata de 22.000 m2, peste 12 milioane de repere, din peste 400.000 de tipuri de produse. In Centrul Logistic utilizam cele mai noi procese logistice.

  • Echipamente sorter proiectare si fabricatie proprie
  • Procese interne automatizate
  • Manipulare marfa cu PDA pe baza de cod unic
  • Sistem logistic de ultima generatie

RETEAUA UNIX AUTO

In anul 2010 am inceput dezvoltarea retelei de service-uri partenere UNIX Auto, pentru a oferi servicii unitare si de inalta calitate proprietarilor de autovehicule. Oferim asistenta marketing service-urilor partenere prin promotii centrale constante. Ajutam activitatea zilnica a service-urilor partenere cu cursuri de prezentare organizate constant si vizite la fabricile producatorilor. Reteaua de service-uri partenere UNIX Auto din Ungaria in prezent are 40 de service-uri partenere.

2010

2011

Extinderea operatiunilor in Slovacia

In anul 2010, in afara de predarea Centrului Logistic din Budapesta, a fost luata decizia de extindere si functionarea companiei a fost suficient de robusta pentru a introduce marca noastra pe piata vecina din Slovacia si pentru a deveni un jucator semnificativ pe piata.

Inaugurarea filialei UNIX Auto cu numarul 100

UNIX Auto SRL

In luna februarie a anului 2014 compania UNIX Auto a ajuns la o performanta greu de imaginat cu cativa ani in urma, a trecut obiectivul magic de 100. Acest lucru a insemnat ca in trei tari am aprovizionat cu marfa zilnic 100 de filiale din Centrul Logistic Budapesta.

De atunci prin deschiderea de noi filiale, reteaua UNIX Auto a crescut la un total de 166 de filiale in trei tari:

  • Ungaria: 103 filiale
  • Romania: 61 filiale
  • Slovacia: 2 filiale

2014

2015

Lansare program Card Partener

Lansare program Card Partener

In luna iulie a anului 2015, am actualizat sistemul nostru de Card Partener pentru Service Parteneri si Revanzatori, si am lansat programul Card Auto UNIX pentru proprietarii de autovehicule. Acesta este un card de fidelizare pe care se pot aduna puncte in urma achizitiilor de produse sau reparatiilor efectuate la Service Partener UNIX, care se pot preschimba de catre proprietarii de autovehicule in reduceri la urmatoarele achizitii in locatiile care accepta Cardul Auto UNIX.

Compania anului in Ungaria

Compania anului in Ungaria

In 2016, printre altele, compania a castigat premiul profesional „Compania anului in Ungaria”. In decizia juriului profesional, pe langa criteriile de evaluare bazate pe performanaa afacerii, a jucat un rol important si inovatia ca factor de succes, care sta la baza operatiunilor noastre si in prezent.

In acelasi an, am primit si premiul Inc. 5000 Europe, ca a doua companie din Ungaria cu cea mai rapida crestere, cu un venit de peste 100 de milioane de €, iar in anul 2018 am ocupat locul 150 in clasamentul companiilor cu cele mai mari cifre de afaceri HVG TOP 500.

2016

2017

Extinderea Centrului Logistic cu spatiu de depozitare de 7.500 m2

Dovada acestei cresteri dinamice este faptul ca in urmatorul an am depasit capacitatea depozitului, prin urmare in anul 2017 am extins zona cu inca 7.500 m2, astfel suprafata totala a Centrului si al filialelor noastre atinge aproape 100.000 m2 la care se alatura un stoc de peste 12 milioane de piese.

Noua extindere a Centrului Logistic

Si anul 2020 a marcat, de asemenea, o alta etapa importanta in viata companiei UNIX Auto. Am depasit capacitatea Centrului Logistic de pe strada Timót din Budapesta, iar prin urmare ne extindem spatiul de depozitare cu inca 10.000 de metri patrati. Astfel, suprafata totala a cladirii va ajunge la 35.000 de metri patrati. Uriasul depozit va avea o zona comuna spatioasa, vestiare si dusuri suficiente pentru aproape 1.000 de persoane, multe birouri si sali de sedinte pe 3.000 de metri patrati, precum si o sala de mese de trei ori mai mare decat cea actuala, cu o cafenea moderna pentru confortul angajatilor. Vom instala 30 de porti industriale noi si docuri, astfel un total de 100 de porti de emitere marfa vor asigura fluxul continuu al pieselor comercializare de compania noastra.

2020

2021

Renastere

In data de 30 martie 2021 compania noastra a fost victima unui atac cibernetic, pentru cateva zile grupul de companii UNIX si-a oprit activitatea. Cu toate acestea, cu multa munca si sacrificii din partea colegilor in data de 2 aprilie 2021 la ora 21:44:32 am reusit sa pornim prima versiune Trade Line, sistemul de management a companiei noastre. A fost o realizare uriasa, care poate fi considerata ca momentul renasterii companiei noastre. Din momentul respectiv inima companiei a inceput sa bata din nou.

Raport detaliat

Comenzi rapide

General
Navigare
/
/
/
Revenire
Esc
Inchidere ferestre
Esc
Cautari rapide
Ctrl
F
/
F2
Cautare masina
Alt
A
Cautare camioane
Alt
T
Cutare motocicleta
Alt
M
Produse independente de tip
F10
Vehicule salvate
Alt
P
Precedente
Alt
E
Cos cumparaturi
Alt
C
/
Alt
F5
Webshop pagina principala
Ctrl
Acasa
Navigare meniu Webshop
Ctrl
Navigare antet
Ctrl
Cautare serie sasiu [VIN]
Alt
V
Oferta piese originale
Alt
G
Comenzi rapide
F1
Buton Hint
Alt
F1
Cautare autovehicul
Selectare autovehicul
Categorii
Lista de produse
Cos cumparaturi
Cautare serie sasiu [VIN]
Solicitare oferta piese originale
Selectare
Enter
Enter
/
Cautare
Tastare
Selectare
Space
Deschidere grupa
Enter
Enter
/
Space
/
Alti producatori
Alt
S
Alte modele
Alt
S
Selectare
Enter
Enter
/
Cautare
Tastare
Date detaliate
F8
Tractare auto
F2
Schimbare modalitate de vizualizare
Alt
N
Ordoneaza dupa
Alt
R
Tractare auto
Alt
F2
Selectare
Enter
Enter
Cautare
Tastare
Selectare
Space
Ascunderea categoriilor independente de tip
Alt
F10
Selectare si continuare
Enter
Schimbare intre grupuri
/
Adaugati in cos
Enter
Enter
Cautare
Tastare
Caracteristici
F8
Fisa tehnica produs
F7
Produse conexe
Alt
K
Introducere in favorite
Alt
F2
Schimbare modalitate de vizualizare
Alt
N
Ordoneaza dupa
Alt
R
Mai multe detalii
Alt
+
Mai putine detalii
Alt
-
Selectare filtru
Space
Marire cantitate
+
Micsorare cantitate
-
Observatii
Tastare
Selectare Card Flota
Alt
F
Iesiti din campul de introducere
Esc
Pornire functie
Alt
V
Selectare
Enter
Enter
Date autovehicul
F8
Filtrare
1-9
Traducere
Alt
F
Cautare
Tastare
Pornire functie
Alt
F11
Selectare
Enter
Enter
Oferta noua
Insert
Atasament date antet
F3
Date antet
F4
Copiere oferta de pret
Ctrl
Insert
Observatii date antet
Alt
F2
Modificare perioada
Alt
F10
Printare oferta
Ctrl
P
Salvare in fereastra de solicitare oferta de pret
Ctrl
Enter
Enter
Pagina pozitii modificare cantitate
+
-
Pagina pozitii observatii
Alt
F2
Pagina pozitii comanda
Alt
R
Pagina pozitii atasament
F3
Pagina pozitii discount
Ctrl
K